מטפי כיבוי

 
לצערנו ישנן הרבה שריפות שקורות בבתים ובדירות הפרטיות. יש לקחת את ההגנה על בני הבית באמצעות רכישה של מטפי כיבוי. מקורן של השריפות הן בשמנים וחומרים דליקים אחרים. על פי סקר, נמצא כי רוב השריפות בבתים, מקורן במטבח. העזרה הראשונה שלכם במטבח, תהיה באמצעות מטפי כיבוי. יש להשתלט על האש והשימוש באמצעות מטפים המיועדים לשימוש נוח והשתלטות מהירה על האש. מטפי כיבוי, אינם מלכלכים משטחים שונים במטבח, או עלולים לגרום להם נזק. גם בארונות החשמל, יש סיכוי כי ייתכנו פריצות של שריפות, יש להציב מטפי כיבוי  באזור זה ולבצע בדיקה מדי פעם של חשמלאי מוסמך שישלול אפשרות של קצר חשמלי העלול לגרום לשריפה בבית.
 
סוגי המטפים לכיבוי אש הקיימים בשוק
 
ישנם כמה סוגים של מטפי כיבויו כמו מטפי אבקה, שממלאים אותם באבקה המיועדת לכיבוי אש. מטפים אלה, עומדים בתקנים מחמירים ויעילים בכיבוי של שריפות שנגרמו מחומרים דליקים. מטפי כיבוי אלה, גורמים נזק לארונות חשמל וגורמים להרבה לכלוך. מטפי הלון , קיימים בכמה גדלים מ0.5 ק"ג עד ל-12 ק"ג. מטפים אלה, משמשים לשימוש ביתי ולכיבוי שריפות בשלב הראשוני. הם אינם מתאימים לכיבוי של שריפות נוזלים, דליקות של בעיות חשמל או לדליקות שטחיות. מטפי אש מסוג CO2אלה הם מטפים שממלאים בהם פחמן דו חמצני דחוס או מעובה. מטפים אלה, יעילים לכל סוגי השריפות. הכיבוי באמצעות קצף מתבצע באיטיות יותר והם אינם מתאימים לשריפה הנגרמת משפיכת דלק על הקרקע. הסוג האחרון של מטפי אש הוא מטפי קצף, המשמשים לכיבוי של מוצרים דליקים, פעולת המטף הינה מכנית. היעילות של מטפי הקצף היא במניעה של התלקחות חוזרת. הכיבוי שלו הוא איטי וזה החיסרון של מטף זה.
 
בדיקת מטפים
 
בכל מוסד או מבנה, יש חוק המחייב באחזקה של מטפי אש. יש לבצע בדיקה של המטפים מדי תקופה. חשוב להקפיד על חוקי גילוי אש ולהסביר לילדים שגם בבית, ישנן סכנות של שריפה. יש להתקין מטפים המיועדים לכיבוי שריפות גם בבית. יש להסביר לבני הבית כולל לילדים, את השימוש במטפי האש על כל צרה שלא תהיה.